Bezienswaardigheden

Keulen heeft meer dan 2000 jaar oude historie. Echter is tijdens de Tweede Wereldoorlog het grootste deel van het centrum verwoest. Een aantal historische bouwwerken is bewaard gebleven.

De Dom van Keulen

dom keulen

Het bekendste bouwwerk van Keulen. De Dom is een enorme gotische kerk. In de kerk bevinden zich onder andere relikwieën van de drie koningen.  De bouw is begonnen in 1248 en heeft door veel onderbrekingen maar liefst 600 jaar geduurd. In 1880 was de bouw eindelijk klaar. Sinds 1996 staat de Dom op de werelderfgoedlijst.

De Rijn

Een tweede trekpleister is de Rijn die door de stad stroomt. Er worden veel rondvaarten aangeboden en het is zeker de moeit waard een wandeling te maken over de Rijnboulevard. Vergeet niet over de Hohenzollernbrücke te gaan. Deze spoorbrug is vooral bekend vanwege de vele liefdesslotjes die aan de brug bevestigd zijn.

De Aldstadt

Het centrum van de stad met onder andere de Heumarkt en de Alter Markt, waar ook kerstmarkten zijn. Je kan hier heerlijk door de kleine steegjes (gassen) slenteren. En vergeet niet een bezoek te brengen aan 1 van de Brauhauser.

Rathaus

Het in 1569 gebouwde Rathaus is helaas voor het grootste deel uitgebrand. Maar het is stijlvol weer opgebouwd en ligt direct aan de Alter Markt.